Glutenvrije hartige taart met geitenkaas en walnoten. Zo lekker lieve mensen. Een combinatie van geitenkaas, walnoten, honing, vijgen en rozemarijn met een heerlijke korst en ook nog heel gezond allemaal. Ik zeg bakken maar!

Met dit beslag kun je ervoor kiezen om een gezellige grote bakvorm te gebruiken. Ongeveer 20cm in diameter. Maar wij kiezen vandaag voor 6 kleine taartjes want dat ziet er ook wel heel gezellig uit. Toch?

glutenvrije hartige taart

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 400 gr kwark/ soja yoghurt of Griekse yoghurt
  • 100 gr amandelmeel
  • 150 gr boekweitmeel, rijstmeel of havermeel*
  • 150 gr geitenkaas (zacht)
  • 3 el honing
  • 3 vijgen of dadels
  • een grote hand walnoten
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el oregano, rozemarijn of Italiaanse kruiden
  • Peper en zout
  • 1 el pesto of olijfolie

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).
  2. Klop de eieren met een mixer zo’n 5 minuten tot een lobbige massa.
  3. Doe de melen, bakpoeder en kwark in een mengkom en roer dit mengsel goed door elkaar.
  4. Voeg een scheutje olijfolie/ pesto toe en spatel voorzichtig de luchtige eiermassa door het deeg heen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
  5. Roer de kruiden door het deeg heen evenals de specerijen.
  6. Giet de helft van het mengsel in een ingevette bakvorm(en).
  7. Strooi hier vervolgens de stukjes geitenkaas, walnoten, vijgen/dadels en honing overheen.
  8. Drapeer de rest van het deegmengsel over deze laag en top de taartjes af met de overige geitenkaas, walnoten, kruiden en honing naar wens.
  9. Nu kun je de taartjes in de oven zetten.
  10. Na zo’n 40 minuten zijn ze klaar. Maar alle ovens zijn anders dus let op!
  11. De hartige taartjes zijn klaar wanneer een satéprikker droog uit het baksel komt.

 

Zoek je nog meer lekkere recepten? Neem dan ook eens een kijkje op onze recepten index. Klik hier voor onze beste glutenvrije recepten.