Ik maakte gluten- en lactosevrije appel kaneel muffins. Ook zijn ze geschikt voor het Paleo dieet. En ze zijn heel erg lekker en niet moeilijk te maken.

Laatst kwam glutenvrije blogvriendin Carlijn op bezoek, sinds kort moet ze vanwege haar gezondheid het Paleo dieet volgen. Dit houdt in: alleen vlees, eieren, vis, groeten, fruit, noten en zaden. Net als ik heeft zij coeliakie, dus eet ze geen gluten, maar nu dus ook heel veel andere dingen niet.

Het leek me leuk wat lekkers voor ons allebei te maken. Het Paleo dieet is glutenvrij, want het bevat geen granen. Ik googlede wat rond en appte Carlijn of hetgeen wat ik voor ogen had écht Paleo is (super stom natuurlijk als ik mijn best sta te doen in de keuken en het mag toch niet.) Het werden appel kaneel muffins. Nou is de combi appel en kaneel hemels, maar of dat à la Paleo ook wat werd, wist ik niet. Maar ik ben best trots op mijn baksel. Het was namelijk absoluut niet droog en super smaakvol. Tijd om ‘m met jullie te delen dus.

Ingrediënten (10 muffins)

  • 150 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosmeel
  • 5 gram baking soda
  • Snufje zeezout
  • 5 gram kaneel
  • 3 eieren
  • 30 gram kokosolie
  • 9 gram citroensap
  • 60 ml honing
  • 1 appel in kleine stukjes (Jonagold)

Werkwijze appel muffins

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Leg papiertjes vormpjes in een (siliconen) muffinvorm.
  3. Mix het amandelmeel, kokosmeel, bakingsoda, zeezout en kaneel in een kom.
  4. Klop in een andere kom de eieren los.
  5. Verwarm de kokosolie en honing even in de magnetron het is nu goed vloeibaar.
  6. Voeg dit bij de eieren met de citroensap en de stukjes appel.
  7. Mix het eigmengsel nu door de droge ingrediënten.
  8. Schep met een ijsbolschep het deeg in de muffinvormpjes.
  9. Bak 25 minuten in de oven.