Met de nieuwe bloem van Lieke is vrij maakte ik een heerlijke glutenvrije quiche van zoete aardappel, spinazie en geitenkaas. Om te vieren dat deze bloem nieuw is, mag ik vijf winnaars kiezen die de bloem krijgen thuisgestuurd zodat jij ook deze quiche kan maken. 

Lieke is vrij heeft een nieuw product: bloem. Deze is volledig biologisch en bevat zoals je van Lieke gewend bent geen gluten. Ook is ie lactosevrij en suikervrij. Het fijne van bloem is dat het zo ontzettend veelzijdig is. Lieke vroeg mij een lekkere quiche te maken met de bloem en dat is erg goed gelukt.

IMG_1797Glutenvrij, biologisch, lactosevrij en suikervrij.

IMG_1798

Ik maakte een quiche van zoete aardappel, spinazie en geitenkaas. Klinkt goed hé?! En lekker dat ie is. De bloem van Lieke is vrij is ideaal om te verwerken in dit gerecht.

Ingrediënten deeg

  • 340 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • 150 gram roomboter
  • 2 eieren M
  • 3 eetlepels water

Zeef de bloem, mix met zout. Snij roomboter in kleine blokjes. Kneed tot een kruimelig deeg.  Roer met een houten pollepel met gat eieren door het deeg, voeg water toe en kneed tot een zachte bal, omwikkel met huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast. Gebruik een springvorm (24 cm), bedek de  bodem met bakpapier vet de randen en bodem in. Verdeel het deeg over de bodem en de rand. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Zet de springvorm 5 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.  Haal de springvorm eruit en doe de vulling er in.

Ingrediënten vulling

  • 3 zoete aardappels
  • 150 gram verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 100 gram gerookte kip
  • 4 eieren M
  • 100 gram crème fraîche
  • Zout & Peper
  • 100 gram zachte geitenkaas (6 rondjes)

Schil de zoete aardappels en maak met de keukenmachine plakjes van 1 cm. Snipper de ui en snijd in halve ringen. Verhit de olijfolie in een pan, fruit de ui, doe hierbij de zoete aardappelplakjes en vervolgens de spinazie tot het is geslonken.

Klop de eieren en doe hierbij de crème fraîche, klop goed tot  het één geheel is, voeg zout en peper toe. Snij de gerookte kip in kleine stukjes.

Doe de helft van het aardappelmengsel in de springvorm, verdeel de gerookte kip stukjes hierover. Doe de rest van het aardappelmengsel in de springvorm. Giet het eimengsel over het aardappelmengsel. Verbrokkel de geitenkaas hierover. Zet de springvorm 45 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven.

De quiche is zowel warm als koud te eten en drie dagen houdbaar in de koelkast.

IMG_1567

IMG_1576

IMG_1586

Voorwaarden winactie

  • Ik kies vijf winnaars die de Lieke is vrij bloem thuisgestuurd krijgen.
  • Vertel mij in een reactie welk recept jij nog meer met de bloem zou willen maken.
  • Vergeet niet je juiste emailadres in te vullen (alleen zichtbaar voor mij), zodat ik jou kan mailen als je hebt gewonnen. (Mijn mail kan in je spambox terecht komen, houd daar rekening mee).
  • De winactie loopt tot vrijdag 5 juni. Ik zal je mailen voor je adresgegevens, die stuur ik door aan Lieke is vrij zodat zij de bloem kunnen toesturen.

www.liekeisvrij.nl

Dit is een gesponsord artikel.