Van ontbijtkoek krijg ik geen genoeg. Ik varieer graag en probeer eens in de zoveel tijd weer een nieuw recept. Deze keer: glutenvrije mini ontbijtkoekjes met rozijnen.

Dit recept komt van www.jeandrine.nl, een super fijne site met goede glutenvrije recepten. Ik maakte deze heerlijke kleine ontbijtkoekjes.

Ingrediënten (voor 8 mini ontbijtkoekjes)

  • 225 gram boekweitmeel
  • 200 gram (donker)bruine basterdsuiker
  • 8 gram bakpoeder (voeg je rozijnen o.i.d. toe neem dan 10 gram)
  • Snufje zout
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 theelepels koekkruiden
  • 250 ml karnemelk
  • 1 ei
  • Handje gewelde rozijnen

Vet een vorm voor 8 grote muffins of 8 kleine cakejes in met olie.

  1. Doe alle droge ingrediënten in een mengkom en roer alles goed door elkaar.
  2. Voeg de karnemelk en het ei toe en roer, met een vork, tot een klontvrij geheel.
  3. Doe bij de rozijnen een schep meel dan zakken ze niet naar de bodem.
  4. Schep de rozijnen door het beslag en doe dit in de cakevormpjes en bak de koek 35 minuten in het midden van de op 160 graden voorverwarmde oven. Controleer of de koek gaar is door er met een satéprikker in te steken, als die er schoon uit komt is hij gaar. Laat de koek afkoelen op een rooster.

Deze ontbijtkoekjes zijn lekker, zacht, smeuïg en hebben een heerlijke kleffe bovenkant. Ik vind ze ideaal om mee te nemen naar mijn werk. Zodra ze afgekoeld zijn, vries ik ze in. Als ik naar mijn werk ga doe ik een koek in mijn tas, als ik ‘m wil eten, is ie al ontdooid. Ook ideaal om aan de glutenvrije kids mee te geven als schoolkoek.

Op dit moment zijn dit mijn favoriete ontbijtkoekjes en die van jullie?