Ik ben dol op pizza! Ik koop een glutenvrije bodem en beleg hem dan het liefs zo vol mogelijk. Vandaag vertel ik hoe ik mijn glutenvrije pizza maak.

Een kant en klare glutenvrije pizza heb ik nog niet gevonden in het vriesvak bij de supermarkt, maar de glutenvrije bodems van Schär verkopen ze wel. Er zitten er twee in een doos en ze zijn per stuk verpakt en nog redelijk lang houdbaar ook. Ik koop ze bij de Albert Heijn en twee bodems kosten rond de €3,50. Deze pizza’s eet ik al jaren en ik vind ze erg lekker.

De ingrediënten van deze pizza

  • Pizzabodem van Schär
  • Blikje tomatenpuree
  • Eetlepel suiker
  • Olie (ik gebruik zonnebloem)
  • Gesnipperd uitje
  • Paprika’s
  • Geraspte kaas
  • Mozzarella
  • Plakjes (schouder)ham

Snipper het uitje en fruit die in een pan samen met een flinke scheut olie. Doe daarbij het blikje tomatenpuree met een flink schep suiker. De suiker zorgt ervoor dat de zurige smaak van de tomatenpuree verdwijnt. Doe dit prutje op de pizzabodem. Nu ga je hem beleggen.

Leg zoveel plakjes ham er op als waar je zin in hebt. Daar overheen doe je wat stukjes paprika. Dan flink wat plakken mozzarella en de geraspte kaas. Soms doe ik er ook nog champignons bij, maar die had ik nu niet in huis. Je kunt op een pizza alles doen wat je lekker vindt zoals salami of ananas, verzin het maar en het kan er op. Zo kun je je pizza helemaal naar jouw smaak maken.

Stop de pizza een kwartier in een op 220 graden voorverwarmde oven. Haal hem er dan uit en snij hem met een pizzaroller in stukjes. Smullen maar.

Let wel goed op dat als je een glutenvrije en een niet-glutenvrije pizza tegelijk in de oven doet dat degene zonder gluten bovenin ligt op een schoon rooster zodat er geen kruimels van een andere pizza op kunnen vallen.